Studiu de caz Mega Image - Relocare centru de date si dezvoltare rețea WAN Layer 2 | datanets.ro

Mega Image îşi relochează centrul de date şi îşi dezvoltă o reţea WAN Layer 2 

VIZIUNEA

Aflat intr-un proces constant de extindere, retailer-ul Mega Image isi dezvolta in acelasi ritm si infrastructura IT. In contextul relocarii centrului de date si a realizarii unei retele WAN Layer 2, compania s-a aliat cu integratorul Datanet Systems pentru ca acest proces sa fie rapid si eficient. Colaborarea impecabila dintre cele doua echipe a facut ca migrarea centrului de date sa nu afecteze derularea activitatii, iar noua retea sa ofere nivelul de performanță și redundanță dorit.
 

 

Tab Sdc Mega Image - Datacenter

 

Mega Image si Datanet Systems au realizat etapizat procesele de upgrade si extindere a retelei. Implementarea graduala, demarata inainte de momentul efectiv al mutarii echipamentelor in noul centru de date, a fost impusa de necesitatea critica a asigurarii redundantei si continuitatii proceselor de business.
 
Datanet Systems a implementat si configurat noua infrastructura de retea bazata pe echipamente Cisco (seria de switch-uri Catalyst 4500 si Nexus 9000) astfel incat aceasta sa raspunda optim cerintelor specifice ale Mega Image. Fiecare configuratie a fost testata intensiv si  performantele de trafic au fost monitorizate inainte si dupa rutarea efectiva a aplicatiilor si serviciilor.
 
Totodata, specialistii Datanet au realizat si furnizat un inventar complet al tuturor componentelor de retea necesare procesului de extindere si redesign, asigurand totodata si reutilizarea componentelor existente, rezultatul final fiind sub nivelul bugetat.
In ultimele 2 luni dinaintea mutarii, departamentul IT al Mega Image a prioritizat proiectul de relocare, o decizie dificila intr-un business cu o dinamica crescuta, dar care a beneficiat de o sustinere foarte buna la nivel intern.
 

 

“Echipa Datanet Systems a fost capabila sa acopere orice cerinta din proiect si a actionat proactiv – nu era nevoie sa facem noi solicitari, ci veneau ei in intampinarea nevoilor noastre. Au fost foarte flexibili si prompti si ne-au ajutat in toate etapele procesului de upgrade, extindere si relocare. Ne-au sustinut efectiv dincolo de termenele prevazute contractual si de obiectivele asumate. Practic, pe parcursul intregului proiect nu am resimtit diferenta intre oamenii nostri si cei de la Datanet“

Adriana Bran, Director IT, Mega Image

ALTE STUDII DE CAZ