Responsabilitate ecologica | datanets.ro

RESPONSABILITATE ECOLOGICA

 

 

Protejeaza mediul!
 
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) reprezinta componenta cu cel mai rapid ritm de crestere din fluxurile de deseuri municipale solide, deoarece nevoia de a fi in pas cu tehnologia este din ce in ce mai mare, iar companiile investesc sume importante pentru a-si imbunatatii continuu infrastructura IT. In Europa, cantitatile de DEEE generate inregistreaza cresteri cu 3-5% pe an, de 3 ori mai rapid decat fluxurile totale de deseuri.
 
 
 
 
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) sunt o categorie speciala de deseuri, iar colectarea, tratarea si reciclarea sunt importante din mai multe motive:
- Se pot evita poluari ale mediului cu gaze cu efect de sera sau metale grele daunatoare sanatatii
- Aproximativ 70% din substantele toxice care ajung la gropile de gunoi (depozite de deseuri) provin de la aceste echipamente;
- Se pot recupera importante cantitati de materii prime secundare intrucat DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%)
- Reciclarea reduce dependenta de resurse naturale (finite) si este o parte importanta in crearea unei societati sustenabile

 

 
 
 
Ce spune legislatia?
 
Legislația din Romania obliga utilizatorii de EEE-uri sa nu elimine DEEE-urile ca deseuri  municipale nesortate si sa le colecteze selectiv.
Datanet Systems vine in sprijinul clientilor sai, ajutandu-i sa utilizeze cele mai noi tehnologii, sa respecte legislatia si sa protejeze in acelasi timp si mediul.
 
 
In acest sens, Datanet Systems incurajeaza clientii sa colecteze separat DEEE-urile si sa le predea punctelor de colectare ale Organizatiei Ecotic.
 
Simbolul care indică faptul că echipamentele electrice şi electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roţi barată cu două linii în formă de X, ca în imaginea de mai jos.
 
 
 
Punctele de colectare DEEE-uri le gasiti aici https://www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/
 
Datanet Systems este inregistrata in Registru de punere pe piata a echipamentelor electrice si electronice avand numarul de inregistrare RO-2015-09-EEE-0476-IV si in Registrul producatorilor de baterii si acumulatori  avand numarul de inregistrare RO - 2011 - 11 - B&A - 0400
 
Surse citate : http://www.ecotic.ro/