Studiu de caz Mega Image - Relocare centru de date si dezvoltare rețea WAN Layer 2 | datanets.ro

Mega Image îşi relochează centrul de date şi îşi dezvoltă o reţea WAN Layer 2 

VIZIUNEA

Aflat intr-un proces constant de extindere, retailer-ul Mega Image isi dezvolta in acelasi ritm si infrastructura IT. In contextul relocarii centrului de date si a realizarii unei retele WAN Layer 2, compania s-a aliat cu integratorul Datanet Systems pentru ca acest proces sa fie rapid si eficient. Colaborarea impecabila dintre cele doua echipe a facut ca migrarea centrului de date sa nu afecteze derularea activitatii, iar noua retea sa ofere nivelul de performanță și redundanță dorit.
 

 

Tab Sdc Mega Image - Datacenter

Obiectivele proiectului finalizat de Mega Image au acoperit atat relocarea centrului de date, cat si implementarea unei noi infrastructuri de retea mai performante, care interconecteaza si noul sediu si cel de al doilea depozit. O confirmare a reusitei proiectului este faptul ca al doilea depozit a devenit functional la doar o luna dupa incheierea relocarii, dar si faptul ca proiectul s-a incadrat in termenele si bugetele alocate.
 
Gazduirea infrastructurii IT in noul Data Center a asigurat, in principal, o scadere a nivelului de incarcare a departamentului IT al Mega Image, in paralel cu imbunatirea nivelului de disponibilitate. Prin aceasta realocare a sarcinilor, echipa IT interna se poate concentra pe livrarea serviciilor catre clientii interni ai companiei, imbunatatindu-si nivelul de eficienta.
 
La nivel de retea, Mega Image prin procesul de redesign si trecerea la noua infrastructura Layer 2 a castigat un plus relevant de viteza si performanta si a imbunatatit nivelurile de redundanta si scalabilitate ale retelei. Dezvoltarea noii infrastructuri de networking a furnizat companiei o platforma flexibila, capabila sa ii sustina cresterea si sa raspunda rapid cerintelor de business.
 

“Echipa Datanet Systems a fost capabila sa acopere orice cerinta din proiect si a actionat proactiv – nu era nevoie sa facem noi solicitari, ci veneau ei in intampinarea nevoilor noastre. Au fost foarte flexibili si prompti si ne-au ajutat in toate etapele procesului de upgrade, extindere si relocare. Ne-au sustinut efectiv dincolo de termenele prevazute contractual si de obiectivele asumate. Practic, pe parcursul intregului proiect nu am resimtit diferenta intre oamenii nostri si cei de la Datanet“

Adriana Bran, Director IT, Mega Image

ALTE STUDII DE CAZ