Studiu de caz Mega Image - Relocare centru de date si dezvoltare rețea WAN Layer 2 | datanets.ro

Mega Image îşi relochează centrul de date şi îşi dezvoltă o reţea WAN Layer 2 

VIZIUNEA

Aflat intr-un proces constant de extindere, retailer-ul Mega Image isi dezvolta in acelasi ritm si infrastructura IT. In contextul relocarii centrului de date si a realizarii unei retele WAN Layer 2, compania s-a aliat cu integratorul Datanet Systems pentru ca acest proces sa fie rapid si eficient. Colaborarea impecabila dintre cele doua echipe a facut ca migrarea centrului de date sa nu afecteze derularea activitatii, iar noua retea sa ofere nivelul de performanță și redundanță dorit.
 

 

Tab Sdc Mega Image - Datacenter

Migrarea efectiva a echipamentelor in noul Data Center a avut loc la sfarsitul primului trimestru din 2016. In intervalul orar stabilit (noaptea de sambata spre duminica), s-a facut o oprire gradata a anumitor servicii, in conformitate cu planificarea facuta cu depozitul functional la acel moment. Intregul downtime a durat aproximativ 8 ore, fiind respectata cu strictete planificarea si niciunul dintre magazine nu s-a confruntat cu probleme operationale.
 
In noul design de retea, centrul de date asigura nu doar hostarea echipamentelor, ci si o serie de servicii, precum si conectarea la reteaua WAN a grupului Delhaize, care nu mai este realizata din sediul central.
 

Prin proiectul de relocare, extindere si upgrade al infrastructurii IT si prin identificarea unui partener tehnologic capabil sa-i sustina cresterea, Mega Image si-a consolidat potentialul de dezvoltare pe piata locala de retail. Astfel, compania a construit o baza solida pentru atingerea obiectivelor de business panificate pe termen scurt si mediu.

 

“Echipa Datanet Systems a fost capabila sa acopere orice cerinta din proiect si a actionat proactiv – nu era nevoie sa facem noi solicitari, ci veneau ei in intampinarea nevoilor noastre. Au fost foarte flexibili si prompti si ne-au ajutat in toate etapele procesului de upgrade, extindere si relocare. Ne-au sustinut efectiv dincolo de termenele prevazute contractual si de obiectivele asumate. Practic, pe parcursul intregului proiect nu am resimtit diferenta intre oamenii nostri si cei de la Datanet“

Adriana Bran, Director IT, Mega Image

ALTE STUDII DE CAZ