Studiu de caz Mega Image - Relocare centru de date si dezvoltare rețea WAN Layer 2 | datanets.ro

Mega Image îşi relochează centrul de date şi îşi dezvoltă o reţea WAN Layer 2 

VIZIUNEA

Aflat intr-un proces constant de extindere, retailer-ul Mega Image isi dezvolta in acelasi ritm si infrastructura IT. In contextul relocarii centrului de date si a realizarii unei retele WAN Layer 2, compania s-a aliat cu integratorul Datanet Systems pentru ca acest proces sa fie rapid si eficient. Colaborarea impecabila dintre cele doua echipe a facut ca migrarea centrului de date sa nu afecteze derularea activitatii, iar noua retea sa ofere nivelul de performanță și redundanță dorit.
 

 

Tab Sdc Mega Image - Datacenter

Mega Image a alocat proiectului de relocare o perioada de 9 luni pentru ca, inaintea mutarii efective a serverelor si a echipamentelor de stocare si networking in noul centru de date, sa realizeze si upgrade-ul si procesul de re-design al retelei, fara a schimba topologia acesteia. O conditie esentiala pentru succesul procesului de relocare a infrastructurii IT a fost asigurarea continuitatii operationale a proceselor de business. Departamentul IT al Mega Image si-a asumat ca mutarea efectiva a echipamentelor si trecerea pe noul model de infrastructura sa nu genereze niciun impact financiar la nivelul companiei.
 
Toate aceste cerinte critice au impus identificarea unui partener strategic cu competente avansate pe zona de networking, capabil sa livreze nu doar noile echipamente hardware si serviciile de implementare aferente, ci si sa detina si un nivel ridicat de expertiza in domeniu. In acest sens, Mega Image a ales compania Datanet Systems, unul dintre principalii integratori de sistem locali, cu o vasta experienta in domeniul proiectelor de infrastructura si principalul partener Cisco in Romania.
 
Din postura de partener strategic al proiectului, Datanet Systems a participat atat la procesul de proiectare al noului design al retelei, alaturi de consultantii din Belgia ai Mega Image, cat si la planificarea fiecarei etape a operatiunii de relocare, in cadrul careia specialistii Datanet au acoperit si rolul de project manager local.
 

“Echipa Datanet Systems a fost capabila sa acopere orice cerinta din proiect si a actionat proactiv – nu era nevoie sa facem noi solicitari, ci veneau ei in intampinarea nevoilor noastre. Au fost foarte flexibili si prompti si ne-au ajutat in toate etapele procesului de upgrade, extindere si relocare. Ne-au sustinut efectiv dincolo de termenele prevazute contractual si de obiectivele asumate. Practic, pe parcursul intregului proiect nu am resimtit diferenta intre oamenii nostri si cei de la Datanet“

Adriana Bran, Director IT, Mega Image

ALTE STUDII DE CAZ